مهدی عباسی با بیان اینکه قدمت فرآوری زیتون در ایران به اواخر دهه 60 برمیگردد، اظهار کرد: فرآوری زیتون از همان ابتدا از کشورهایی مثل ایتالیا، اسپانیا و فرانسه و به صورت صنعتی وارد کشور شد. قبل از این برهه زیتون کشور به صورت شکسته فرآوری میشد و همین مسئله مسبب افزایش قیمت تمام شده محصول بود ولی ورود صنعت فرآوری باعث شد که کیفیت زیتون فرآوری شده بهبود یابد و روندی صعودی داشته باشد.
وی ادامه داد: فرآوری زیتون به صورت صنعتی، نیمهصنعتی و در کارگاههای کوچک خانگی منتج به تولید بهداشتی محصول میشود ولی بدون شک روش صنعتی کاملا هدفمند و مورد استقبال سایر کشورهاست. روش نیمهصنعتی نیز تا حدی قابل قبول است ولی متاسفانه روشی که در کارگاههای کوچک برای فرآوری زیتون به کار میبرند اصلا توجیه اقتصادی ندارد.
عباسی افزود: در ماههای اخیر نرخ زیتون خام در بازار خام 25 درصد افزایش یافت که 10 درصد آن ناشی از نرخ تورم و مابقی به خاطر کمبود ذخایر در آستانه فصل برداشت بود. البته با برداشت رسمی زیتون از 15 شهریور ماه، نرخ زیتون به روال عادی خود بازگشته و این در حالی است که نیازی به واردات میوه زیتون نداریم. پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون برداشت شود که با این وجود کمبودی در داخل نخواهیم داشت.
رئیس شورای ملی زیتون همچنین با بیان اینکه امکان تعیین دقیق تولید روغن زیتون در کشور وجود ندارد وطبق روال هر سال، پس از فصل برداشت، کسری نیاز داخل باید از کشورهای تولید کننده روغن زیتون تامین شود، تصریح کرد: توسعه تولید روغن زیتون در دستور کار است و شورای ملی زیتون با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، نقشه راهی برای تحقق این مهم ترسیم کرده است که بر اساس آن پیشبینی میشود ظرف مدت 10 تا 12 سال آینده به خودکفایی برسیم.
عباسی همچنین تاکید کرد: با توجه به گرمای هوا و مدیریت مطلوب وزارت جهادکشاورزی، امسال مگس زیتون به ندرت در اراضی تحت کشت زیتون مشاهده شد و هیچگونه خسارتی به باغات وارد کرد.
منبع: ايسنا
نظر شما